Made in Romania Trap Trap

Arta fascinaţiei – TRAP TRAP pictat manual

img_7228
img_7228
img_7219
img_7232
navigate_before
navigate_next

Arta intră în viaţa noastră fără ca noi s-o observăm. Sau poate, de fapt nici nu intră, ci noi, când ne naştem, intrăm în lumea asta plină de artă şi minunăţie şi trăim până la un punct fără să ne dăm seama de măreţia din jurul nostru. Dar atunci, în punctul 0, în micul nostru moment de epifanie, spiritul păşeşte dincolo de pragul uman şi încearcă, clipă de clipă, să fure din minunăţie. Acolo – puţină muzică din ritmul ploii, al cascadelor, al frunzelor în cădere sau al trilurilor păsărilor; aici – o parte din feeria colorată, din statornicia naturii sau, ba din contră, din mişcarea continuă, câteodată lentă, câteodată pe fugă a universului, pentru că, nu-i aşa, de fapt nimic nu stă pe loc, ci doar noi poate suntem prea mici să surprindem schimbarea şi mişcarea continuă din jurul nostru, de aproape sau de departe.

De când începem să privim, să auzim şi să simţim cu adevărat totul din jurul nostru, începe fascinaţia. Cât de complexă e arhitectura unui copac sau lumea microscopică dintr-un puf de primăvară, mirosul puternic al pământului ud sau al fânului proaspăt cosit, al reginei nopţii sau al grădinii cu legume – nu vom conteni niciodată să ne minunăm în faţa naturii, în faţa animalelor sau chiar în faţa noastră, a oamenilor şi a lucrurilor ce ne-a fost dat să le simţim, să le creăm, să le zămislim. Cât de norocoşi să putem vedea şi admira totul, apoi să putem recreea, la rândul nostru, fascinaţia.

Pentru noi, fascinaţia gravitează în jurul unui singur univers: ecvestru. Şi, cu toate că privim în fiecare zi acelaşi lucru, aceleaşi caracteristici ne duc zilnic în diferite colţuri ale spiritului şi ale inimii noastre. Pentru noi, două lucruri s-au întrepărtuns – măreţia ecvestră şi magia picturii – fiecare o artă în sine, ambele la fel de vii şi autentice. Astfel, de fiecare dată încercăm mai mult decât să creăm un obiect – încercăm să îi insuflăm viaţă, căci fiecare produs poartă o pictură vie, un mozaic de trăiri şi sentimente, ale artistului, ale calului, dar şi ale stăpânului – fie al calului, fie al tricoului / produsului în sine.

Unul dintre principiile care ne ghidează în tot ceea ce facem este autenticitatea, apropierea de ceea ce-i real, de ceea ce există, văzut sau nevăzut. Pictorii noştri, dincolo de a picta un portret, pictează o fiinţă vie, pentru o fiinţă vie. Pictează legătura, sentimentele şi insfulă viaţă pe o fâşie de material, recreează o bucată de adevăr, o parte de realitate, un moment din prezent, cu toate detaliile, fie că e vorba de lumina din priviri sau fragmente de harnasament.

Şi mai presus de toate, pictorii noştri sunt oameni care împărtăşesc aceeaşi fascinaţie faţă de tot ce-i viu. Sunt oameni care nu contenesc să prindă, să surprindă şi să redea momente vii, creând până la urmă un jurnal, de amintiri vii. Iar pentru asta, noi le mulţumim şi le suntem recunoscători – lor, naturii, cailor şi oamenilor.

Şi, în cuvintele unui artist TRAP TRAP: “Sunt bucuroasă să fac parte din universul TRAP TRAP plin de graţie şi stil şi să lucrez alături de oameni pasionaţi de ceea ce fac, munca devenind astfel plăcere”.